Šestka je číslo, které reprezentuje harmonii, emoce, vztah k rodině, lásku ke kráse. Dále množství zastoupení šestky vyjadřuje obchodní schopnosti. Přitom lidem, kteří mají šestku v numerologické mřížce, bere sebevědomí, takže toho pro splnění svých přání mnoho nedokáží dělat. Zato jim dodá potřebu romantiky a s ní spojené ideály, které si vlastníci šestek staví velmi vysoko. Snaží se vypadat jako sebevědomí a nezávislí lidé, ale to se jim povede až poté, co se dokážou zbavit své vnitřní nejistoty. Samozřejmě všechny tyto projevy jsou závislé na počtu šestek, tak si je teď postupně projděme.

Jedna 6

Lidé s jednou šestkou v mřížce mají potřebují žít v harmonickém životě, jsou velmi citliví a mají schopnost udělat ze svého domova opravdu útulné a pěkné místo, což na první pohled poznáte, když přijdete k někomu domů. Majitel jedné šestky má krásně sladěný byt a je vám tam vyloženě dobře. Tím, že je šestka také emotivní číslo, každý, kdo má už jednu šestku v mřížce, reaguje vždy nejdříve emotivně. Tito lidé své pocity – ať příjemné nebo nepříjemné, neradi dávají najevo, protože se obávají, že by mohli být přes ně zraněni. Takže navenek působí velmi sebejistě, ale slouží to jenom ke zmatení okolí. Majitelé šestky tím překonávají svou vlastní nedostatečnou sebedůvěru. Lidé s šestkou potřebují žít v příjemném a harmonickém prostředí s chápavým partnerem pro jejich potřeby. Harmonie v partnerství je pro ně ze všeho nejdůležitější. Udělají téměř cokoli pro to, aby si partnerství udrželi, protože si neumí představit, že by žili sami. Drží se zuby nehty partnera i v nefunkčním vztahu. A pokud už se stane, že se jim vztah rozpadne, jsou sami sebou překvapeni jak to zvládají, že dokážou být soběstační. Jako další, co šestka dává lidem do vínku je kreativita se značnou duševní, i když někdy nekonvenční činorodostí. Šestka aktivuje v lidech šestý smysl neboli schopnost mimosmyslového vnímání. Tito lidé obvykle mají velké ideály a také kladou velký důraz na materiální stránku života. Často je najdete v povolání, která jim umožňují získat velkou moc nebo slávu. Na druhou stranu lidé s šestkou ochotně pomáhají druhým, což někdy může zajít až do takového extrému, že žijí jako mučedníci.

Dvě a více 6

Šestky vyjadřují inteligenci a tvořivost, ale nedávají jejich majitelům sebedůvěru k plnému využití svých možností. Jestliže lidé s jednou šestkou nemají o sobě příliš vysoké mínění, u více šestek to platí dvojnásobně. Logicky to tyto lidi dohání to k tomu, aby oporu hledali u svého partnera. U nich nejvíce platí, že rodina, děti a milující partner je vším. Tito lidé jsou romantičtí a udělají cokoli, jen aby se jejich partneři cítili šťastně. Jsou velmi citliví, eroticky založení a milují doteky a objetí. Pokud se jim podaří mít láskyplný rovnoprávný vztah, mohou díky tomu dosáhnout těch nejvyšších met ve své životní dráze. Bohužel se velmi často stává opak pravdou – jejich protějšek (většinou to bývá člověk bez šestek z data narození) se k nim vůbec nechová s respektem. Je dominantnější a často tak nastává nespokojenost ve vztahu na obou stranách. Přestože je pro lidi s šestkami nesmírně těžké představit si osobní život bez partnera, pokud už k tomuto rozhodnutí dojdou, najdou svou hodnotu a vnitřní sílu a dokážou provést zvrat v životě. Lidé s šestkami mají hodně duševní energie, jsou kreativní a nejlépe se cítí v milém a harmonickém prostředí, ať už je to rodina nebo pracoviště. Díky tomuto jejich nastaveni jsou často v lecčem nekonvenční, a proto také obvykle ve svém okolí narazí. Proto pro ně má velký význam vyváženost a poznání, zda se kompromis, který udělají kvůli své potřebě klidu a míru, na dlouhou dobu neobrátí spíše proti nim.

Miloš Forman

Miloš Forman

Příkladem „majitele“ více šestek byl Miloš Forman 18.2.1932.

Když chybí 6

Šestka je ukazatelem funkčnosti vztahů, schopnosti žít ve vztahu a pokud chybí, člověk obtížně vztah udrží. Není nic divného, že lidé bez šestky jsou takovými spíš vztahovými cestovateli. Bohužel to bývá často dáno i tím, že oni sami pochází z nefunkční rodiny. Jejich rodiče, pokud spolu žijí, bývají solitéři a obvykle je to jen o společné adrese, ale ne o vztahu, kterým by byli schopni své děti poučit o tom, jak to má vypadat. Jeden příklad za všechny, které jsem poznala – manželé mají společný byt, ale každý z nich žije v jedné místnosti, kam druhý nemá vstup povolen, předsíň má viditelně nastavené zóny, které patří jenom jednomu, a dokonce to mají i tak, že každý má jedno „své“ zvíře, o které pečuje a druhý tuto dvojici prostě ignoruje. Že si nakupují, vaří, perou a uklízí každý jen pro sebe, je běžné. Mají rozdělené prostory i v kuchyni, v lednici, koupelně, prostě všude je jasně stanovena hraniční čára. Smutné je, že i jejich dvě děti jsou rozdělené a každé „patří“ pouze jednomu, takže buď je navštíven otec jedním potomkem, ale nikoli matka, nebo naopak. Pak se nemůžeme divit, že jejich děti žijí ve velmi podobných svazcích, snaží se tento vzor aplikovat na vlastní vztahy a v podstatě, pro ně nepochopitelně, jim vztahy velmi brzo končí. Viníci jsou z jejich pohledu pokaždé ti druzí. Naštěstí pro ně lidé, kteří nemají šestku, nebývají na vztazích závislí a velmi často si žijí svůj život, kde nikdo jiný nemá místo.

S chybějící šestkou chybí i porozumění pro harmonii. Tito lidé jsou blíže tomu věci si vyhádat, než je vyřešit kompromisem. Měli by poznat a osvojit si, že problémy je možné řešit jinak než křikem. Ochota ke kompromisům může vést pro všechny k přijatelnému řešení.