Nulu řadíme v základním členění mezi citlivá čísla. Svým projevem se chová jako karetní žolík.

Nula umocňuje vliv čísla, ke kterému v datu narození patří. Pokud jste narozeni desátého dne v měsíci, zapíše numerolog do pole nejen jedničku, ale spolu s ní i nulu. Při hodnocení bude s takto zapsanou nulou pracovat jako s dalším číslem 1. Platí to i pro další data a roky – například rok 2020 se celý zapisuje do mřížky do pole pro dvojky a s tímto polem se nadále pracuje tak, jako kdyby obsahovalo čtyři dvojky.

Jak obohatí nula spojení s konkrétním číslem?

Když se nula ocitne vedle jedničky, posiluje a obohacuje originalitu a nezávislost. Jelikož je nula citlivé číslo, bude desítka neustále vnitřně zažívat souboj „ego kontra city“. Pokud nule svou energií „nepomůže“ aktuální datum, pak se většinou citlivá nula na úkor „jedničkového“ ega neprosadí.

Nula vedle dvojky dodá zvýšenou senzibilitu, hojivou moc a intuici spolu s větší potřebou harmonie a spolupráce. Dává zbystřenou schopnost vnímání, takže trvá určitý čas, než člověk dojde ve svém vývoji tak daleko, že se naučí vybírat z přijatých informací to nejpodstatnější. Může probudit i léčitelské schopnosti. Například v roce 2000 zesílily dvojku hned tři nuly, což byla velmi silná vibrace, která umožnila posun vpřed, pokrok, tvořivost a rozvoj duchovní síly.

Nula vedle trojky posílí mentální vnímavost. Výsledkem je velmi pronikavá inteligence, zvýšená představivost a schopnost pojmového myšlení. Trojka s nulou (30) je opět v konfliktu, podobně jako číslo deset – mentální trojka kontra citlivá nula, ale součet tři je opět mentální číslo, takže v tomto případě rozum zvítězí.

Nula vedle pracovité a sportovní čtyřky dává lidem mnohem realističtější a praktičtější schopnosti, větší citlivost v pracovním prostředí na své okolí při nastavování pravidel a zvyšuje citové založení a něžnost.

Nula vedle důsledné pětky je také v konfliktu – důslednost kontra citlivost, ale přesto přidá pětce větší odhodlanost a pevnost.

Nula vedle citlivé šestky dodá více lásky, tvořivých schopností a potřeby celoživotní harmonie.

Nula vedle ošetřovatelské sedmičky doplňuje větší duchovní porozumění. A přidá možnost léčitelství.

Nula vedle razantní organizační osmičky přidává zvýšené mentální schopnosti a dar logického úsudku.

Nula vedle univerzální a analytické devítky dodává serióznější přístup k životu.